Hjemmelagde fiskekaker med eggesmør og ovnsbakte grønnsaker
30-45
Glutenfri
Laktosefri

Hjemmelagde fiskekaker med eggesmør og ovnsbakte grønnsaker

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • melk
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte grønnsaker

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
3 stk
gul løk
Gul løk
1 stk

Eggesmør

egg
Egg (Egg)
1 stk
Smør (Melk)
2 ss

Fiskekaker

kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
gressløk
Gressløk
½ bunt
lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
375 g
egg
Egg (Egg)
1 stk
maisstivelse
Maisstivelse
½ pakke
Salt
¾ ts
Melk (Melk)
½ dl

Servering

gressløk
Gressløk
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 492 kcal
  • Fett 14 g
  • Karbohydrater 49 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Begynn med å steke en liten test-fiskekake. Deretter kan du krydre fiskekakedeigen med ønsket mengde salt og pepper.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Skrell og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.
  3. Eggesmør: Kok egget i omtrent 8 minutter. Smelt 2 ss smør i en liten kjele på middels varme. Skyll og skrell egget under kaldt vann, og kutt det i biter. Vend eggebitene inn i smøret.
  4. Fiskekaker: Skrell og knus hvitløken med den flate siden av en kniv. Skyll og finhakk gressløken. Skjær den ene halvparten av fisken i grove terninger, og den andre halvparten i små terninger.
  5. Fiskekaker, fortsettelse: Legg de grove fisketerningene i en blender eller i et litermål. Ha i hvitløken, egget, ½ dl melk, maisstivelsen, ¾ ts salt og litt pepper. Kjør blandingen sammen til en glatt deig i blenderen, eller med en stavmikser. Rør inn halvparten av gressløken og de små fisketerningene med en skje.
  6. Fiskekaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør og olje. Legg toppede spiseskjeer med fiskefarse i stekepannen, og trykk dem forsiktig ut til små kaker. Stek fiskekakene i omtrent 2 minutter på den ene siden, snu dem, og stek dem videre i omtrent 1 minutt på den andre siden, eller til de er gjennomstekte.
  7. Servering: Vend resten av gressløken inn i de ovnsbakte grønnsakene, eller server den til retten.