30-45
Glutenfri
Laktosefri
Hjemmelagde fiskekaker med eggesmør og ovnsbakte grønnsaker
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- salt
- melk
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte grønnsaker
Poteter
350 g
Gulrøtter
3 stk
Gul løk
1 stk
Eggesmør
Egg (Egg)
1 stk
Smør (Melk)
2 ss
Fiskekaker
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gressløk
½ bunt
Lyrfilet (Fisk)
375 g
Egg (Egg)
1 stk
Maisstivelse
½ pakke
Salt
¾ ts
Melk (Melk)
½ dl
Servering
Gressløk
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 492 kcal
- Fett 14 g
- Karbohydrater 49 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Begynn med å steke en liten test-fiskekake. Deretter kan du krydre fiskekakedeigen med ønsket mengde salt og pepper.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Skrell og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.
- Eggesmør: Kok egget i omtrent 8 minutter. Smelt 2 ss smør i en liten kjele på middels varme. Skyll og skrell egget under kaldt vann, og kutt det i biter. Vend eggebitene inn i smøret.
- Fiskekaker: Skrell og knus hvitløken med den flate siden av en kniv. Skyll og finhakk gressløken. Skjær den ene halvparten av fisken i grove terninger, og den andre halvparten i små terninger.
- Fiskekaker, fortsettelse: Legg de grove fisketerningene i en blender eller i et litermål. Ha i hvitløken, egget, ½ dl melk, maisstivelsen, ¾ ts salt og litt pepper. Kjør blandingen sammen til en glatt deig i blenderen, eller med en stavmikser. Rør inn halvparten av gressløken og de små fisketerningene med en skje.
- Fiskekaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør og olje. Legg toppede spiseskjeer med fiskefarse i stekepannen, og trykk dem forsiktig ut til små kaker. Stek fiskekakene i omtrent 2 minutter på den ene siden, snu dem, og stek dem videre i omtrent 1 minutt på den andre siden, eller til de er gjennomstekte.
- Servering: Vend resten av gressløken inn i de ovnsbakte grønnsakene, eller server den til retten.