20-30
Laktosefri
Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus med linguine og frisk eplesalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- egg
- melk
- salt
- olje
- olivenolje
- pepper
Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus
Kjøttdeig
350 g
Kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Basilikum og oregano
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Egg (Egg)
1 stk
Melk (Melk)
½ dl
Salt
½ ts
Linguine
Pasta (Hvete)
200 g
Eplesalat
Hjertesalat
1 stk
Grønt eple
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1223 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 163 g
- Protein 71 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha kjøttbollene og tomatsausen over i en ildfast form, topp med gulost eller parmesan, og gratiner det i ovnen i 5–10 minutter.
- Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus: Bland kjøttdeigen sammen med 1 egg, ½ dl melk, kryddermiksen, ½ ts salt og litt pepper i en bolle. Form deigen til små kjøttboller.
- Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i omtrent 5 minutter, til de har fått litt farge. Hell over de hakkede tomatene, og tilsett basilikum- og oreganokrydderet og oksebuljongen. Kok opp, og smak til med salt og pepper. La det hele koke i omtrent 10 minutter, til kjøttbollene er gjennomkokte, og til resten av retten er ferdig.
- Eplesalat: Kutt enden av hjertesalaten, skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt dem i strimler. Skyll og kutt eplet i terninger. Bland grønnsakene sammen i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje og litt salt og pepper.
- Buon appetito!