Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus med linguine og frisk eplesalat
20-30
Laktosefri

Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus med linguine og frisk eplesalat

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • egg
  • melk
  • salt
  • olje
  • olivenolje
  • pepper

Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus

kjøttdeig
Kjøttdeig
350 g
kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
Kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
Egg (Egg)
1 stk
Melk (Melk)
½ dl
Salt
½ ts

Linguine

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Eplesalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1223 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 163 g
  • Protein 71 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha kjøttbollene og tomatsausen over i en ildfast form, topp med gulost eller parmesan, og gratiner det i ovnen i 5–10 minutter.

  1. Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus: Bland kjøttdeigen sammen med 1 egg, ½ dl melk, kryddermiksen, ½ ts salt og litt pepper i en bolle. Form deigen til små kjøttboller.
  2. Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  3. Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i omtrent 5 minutter, til de har fått litt farge. Hell over de hakkede tomatene, og tilsett basilikum- og oreganokrydderet og oksebuljongen. Kok opp, og smak til med salt og pepper. La det hele koke i omtrent 10 minutter, til kjøttbollene er gjennomkokte, og til resten av retten er ferdig. 
  4. Eplesalat: Kutt enden av hjertesalaten, skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt dem i strimler. Skyll og kutt eplet i terninger. Bland grønnsakene sammen i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje og litt salt og pepper.
  5. Buon appetito!