Tortillapai med chili con carne, karamelisert rødløk og salat
20-30

Tortillapai med chili con carne, karamelisert rødløk og salat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • sukker
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Tortillapai med chili con carne

hvetetortillaer
Hvetetortillaer (Hvete)
4 stk
grønn paprika
Grønn paprika
1 stk
chili con carne
Chili con carne
650 g
revet mozzarella
Revet mozzarella (Melk, Laktose)
90 g
tortillachips
Tortillachips
1 pakke
Smør (Melk)
2 ss

Karamellisert rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Smør (Melk)
½ ss
Sukker
1 ss

Salat

tobladssalat
Tobladssalat
100 g

Tilbehør

hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1478 kcal
  • Fett 77 g
  • Karbohydrater 134 g
  • Protein 62 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil, så kan du kutte tortillaene i trekanter, og steke dem i ovnen i 4–5 minutter, til de er sprø. Da serverer du chili con carnen og den karamelliserte løken ved siden av.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Tortillapaibunn: Smelt 2 ss smør i en liten kjele. Legg tortillalefsene overlappende i en vid paiform. Pensle lefsene med det smeltede smøret.
  3. Tortillapai med chili con carne: Skyll, rens og kutt ønsket mengde av paprikaen i tynne skiver. Fordel chili con carnen i tortillaformen. Legg på paprikaskivene, og topp med mozzarellaen. Stek paien på nederste rille i ovnen i 10–15 minutter, til den er gjennomvarm.
  4. Karamellisert rødløk: Skrell og kutt løken i to, og så i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og tilsett litt salt, ½ ss smør og 1 ss sukker. Stek videre i omtrent 5 minutter, til løken er gyllen. 
  5. Salat: Skyll og tørk salaten, og ha den i en bolle. Vend inn litt olivenolje, eddik, salt og pepper.
  6. Tortillapai med chili con carne, fortsettelse: Ta ut paien når osten er gyllen, og fordel den karameliserte løken over paien. Topp med tortillachipsene.
  7. Tilbehør: Server hvitløksdressingen til retten. 
  8. Restetips: Hvis det blir pai til overs, smaker den utmerket til lunsj dagen etter.