Kylling korma med ris pilaff, papadams og raita
20-30
Glutenfri

Kylling korma med ris pilaff, papadams og raita

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • mandler,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • salt
  • pepper

Kylling korma

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
garam masala
Garam masala
½–1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
rødløk
Rødløk
½ stk
brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
kormapaste
Kormapaste (Sennep, Mandler)
1 glass
kremfløte
Kremfløte (Melk, Laktose)
2–3 dl
Smør (Melk)
1 ss
Vann
½–1 dl

Ris pilaff med mandler

basmatiris
Basmatiris
125 g
rødløk
Rødløk
½ stk
koriander
Koriander
1 bunt
mandelflak
Mandelflak (Mandler, Nøtter)
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Vann
3 dl

Papadams

papadams
Papadams
1 pakke

Tilbehør

sitron
Sitron
1 stk
raita
Raita (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1678 kcal
  • Fett 107 g
  • Karbohydrater 117 g
  • Protein 62 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Kylling korma: Skjær kyllingen i biter. Behold fettet på, det smelter i kjelen og gir god smak. Ha kyllingen, garam masala-krydderet og ingefærblandingen i en brødpose eller bolle, vend det godt sammen og la kyllingen marinere så lenge som mulig. Skrell og finhakk halvparten av rødløken.
  3. Ris pilaff med mandler: Ha risen i en sikt, og skyll den i kaldt vann. Skrell og kutt den andre rødløken i tynne skiver. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Varm opp en kjele til middels høy varme, tilsett mandlene og stek dem i omtrent 1 minutt, eller til de er lett gylne. Legg mandlene over i en skål. Ha 1 ss smør, basmatirisen og rødløkskivene i kjelen, og stek det hele i omtrent 2 minutter. Tilsett hønsebuljongen og 3 dl vann, ha på lokk og gi det er raskt oppkok. Sett ned varmen til lav varme og kok risen i 10 minutter. Ta risen av varmen, og la den stå med lokk på frem resten av retten er ferdig. Strø over mandlene og korianderen ved servering. 
  4. Kylling korma, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i den finhakkede rødløken og stek det hele i 2 minutter, til rødløken er blank. Tilsett brokkoli- og blomkålbukettene, kormapasten, kremfløten og ½–1 dl vann. Sett ned varmen til middels lav varme, og la kormaen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  5. Papadams: Fordel papadamsene utover en rist, og varm dem i ovnen i 30–40 sekunder. Følg nøye med så de ikke svir seg. De skal poppe litt. Ta dem ut av ovnen, og avkjøl dem på risten. 
  6. Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene, raitaen og papadamsene til retten.