Laksefilet med ovnsbakte grønnsaker, potetmos og soyasmør
15-20
Glutenfri

Laksefilet med ovnsbakte grønnsaker, potetmos og soyasmør

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetmos

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g

Ovnsbakte grønnsaker og laks

brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
300 g
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g

Soyasmør

kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½ pakke
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 764 kcal
  • Fett 50 g
  • Karbohydrater 39 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til soyasmøret med litt lime- eller sitronsaft.

  1. Potetmos: Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt.
  2. Ovnsbakte grønnsaker og laks: Fordel brokkoli- og blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 12 minutter. Ta grønnsakene ut av ovnen, legg fisken oppå dem, og krydre med litt salt og pepper. Stek grønnsakene og fisken i ovnen i omtrent 10 minutter. 
  3. Soyasmør: Smelt kryddersmøret i en liten kjele på middels varme. Rør inn 1–2 ss soyasaus. Hold soyasmøret varmt frem til servering.