Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med potetmos, kokte grønnsaker og rørte tyttebær
20-30

Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med potetmos, kokte grønnsaker og rørte tyttebær

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • vann
  • pepper
  • olje
  • salt

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Melk (Melk)
1½ dl
Smør (Melk)
1 ss

Kokte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
grønne erter
Grønne erter
125 g
Vann
1 l

Kjøttkaker i brun saus

gul løk
Gul løk
½ stk
kjøttdeig
Kjøttdeig
350 g
kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
Kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
1 pakke
panering
Panering
¼–½ pakke
brun saus
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
200 g
Melk (Melk)
½ dl

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
2 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 869 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 91 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha kaldt vann på hendene når du skal forme kjøttkakene. Hvis du ikke vil bruke hendene, kan du bruke to spiseskjeer. Stek gjerne en prøvekjøttkake, slik at du kan justere mengden krydder. Ha gjerne litt dijonsennep i sausen for mer smak.

  1. Potetmos: Skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Kokte grønnsaker: Kok opp omtrent 1 liter vann i en kjele. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok gulrøttene i vannet i omtrent 5–7 minutter. Ha ertene i vannet det siste minuttet av koketiden. 
  3. Kjøttkaker i brun saus: Skrell og finhakk løken. Ha kjøttdeigen i en bolle, og bland inn litt salt. Bland inn løken, kryddermiksen og paneringen. Spe på med ½ dl av melken, litt etter litt, til du har en jevn farsen. Form farsen til runde kjøttkaker (se tips).
  4. Kjøttkaker i brun saus, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i 4–5 minutter, til de har en jevn stekeskorpe. Hell den brune sausen i stekepannen sammen med kjøttkakene, og la det småkoke under lokk i 5–10 minutter, eller til kjøttkakene er gjennomvarme. Tilsett litt vann hvis sausen blir for tykk.
  5. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1½ dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
  6. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.