20-30
Marinert kyllingbryst med grillet squash og brød, tomat- og mozzarellasalat og ajvarsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
- olivenolje
Grillet kylling og squash
Kyllingbryst med skinn
420 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Sitron
½ stk
Squash
1 stk
Tomat- og mozzarellasalat
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Rødløk
1 stk
Fersk mozzarella (Melk, Laktose)
1 pakke
Servering
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Sitron
½ stk
Ajvar
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 718 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 56 g
- Protein 68 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp grillen. Hvis du bruker en kullgrill, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm.
- Grillet kylling og squash: Skjær kyllingen i tykke strimler på langs. Skrell hvitløken, og skyll sitronen godt. Riv hvitløken og skallet av halve sitronen (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Del sitronen i båter. Bland sammen kyllingen, hvitløken, sitronskallet, saft fra halve sitronen og litt olje i en bolle. Krydre med salt og pepper, og mariner kyllingen mens du varmer opp grillen. Skyll og kutt squashen i skiver på langs. Pensle squashen med olje.
- Grillet kylling og squash, fortsettelse: Grill kyllingen og squashen over den direkte varmen i omtrent 3 minutter på hver side, eller til kyllingen er gjennomstekt, og squashen har pene grillstriper.
- Tomat- og mozzarellasalat: Skyll tomaten og ruccolaen. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kutt tomaten i tynne skiver. Sil laken av mozzarellaen, del den i to, og så i skiver. Legg tomaten, løken og mozzarellaen lagvis på et serveringsfat, og topp med ruccolaen. Drypp over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper.
- Servering: Varm multibrødene over den indirekte varmen, i 2–3 minutter før servering. Server sitronbåtene og ajvarsausen til retten.