Krydderstekte kikerter og brokkoli, servert med mangosalsa, kokosris, chutney og raita
20-30
Glutenfri

Krydderstekte kikerter og brokkoli, servert med mangosalsa, kokosris, chutney og raita

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • cashewnøtter,
  • peanøtter,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • olje

Kokosris med limezest

kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks
basmatiris
Basmatiris
125 g
limeskall
Limeskall
2 ts
koriander
Koriander
½ bunt
Vann
1½ dl

Mangosalsa

mango
Mango
½–1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk

Krydderstekte kikerter og brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½ stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
garam masala
Garam masala
1 pakke
nøttemiks
Nøttemiks (Peanøtter, Cashewnøtter)
1 pakke
vårløk
Vårløk
½ pakke

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
mangochutney
Mangochutney
1 glass
raita
Raita (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 930 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 118 g
  • Protein 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne inn litt finhakket koriander i raitaen.

  1. Kokosris med limezest: Ha kokosmelken, 1½ dl vann og litt salt i en kjele, og kok opp. Tilsett risen når kokosvannet koker, og rør om. Sett lokk på kjelen, og la risen koke på lav varme i omtrent 12 minutter. Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern.
  2. Mangosalsa: Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll vårløken og korianderen. Kutt vårløken i tynne skiver og grovhakk korianderen. Bland sammen mangoen, halvparten av vårløken og halvparten av korianderen, og smak til med litt olivenolje, saften fra halve limen, litt salt og pepper.
  3. Krydderstekte kikerter og brokkoli: Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og del stilken i skiver. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien og kikertene i 2–3 minutter, eller til de har fått litt farge. Vend inn garam masala-krydderet, og stek videre i omtrent et minutt, eller til krydderet slipper god aroma. Smak til med salt og pepper mot slutten av steketiden, og vend inn nøttemiksen og resten av vårløken.
  4. Kokosris med limezest, fortsettelse: Smak til den ferdigkokte risen med det finrevne limeskallet og resten av korianderen. 
  5. Tilbehør: Del resten av limen i båter, og server limebåtene, mangochutneyen og raitaen til retten.