Meksikanske huevos rancheros – stekte egg, bønner og tomatsaus, servert med avokado, lime og sprø maistortillaer
20-30
Glutenfri
Laktosefri

Meksikanske huevos rancheros – stekte egg, bønner og tomatsaus, servert med avokado, lime og sprø maistortillaer

Ingredienser

Allergener
  • Egg

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Tomat- og paprikasaus

kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
rød chili
Rød chili
½–1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
koriander
Koriander
¼ bunt
three spice
Three spice
½ pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke

Speilegg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Sprø maistortillaer

maistortillaer
Maistortillaer
1 pakke

Stekte bønner

svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
lime
Lime
½ stk

Servering

avokado
Avokado
1 stk
lime
Lime
½ stk
koriander
Koriander
¾ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 611 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
  2. Tomat- og paprikasaus: Skrell og finhakk hvitløken og sjalottløken. Skyll og finhakk chilien. Skyll og del paprikaene i terninger. Skyll og grovhakk omtrent ¼ av korianderstilkene.
  3. Tomat- og paprikasaus, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek paprikaterningene i 2–3 minutter, eller til de er myke. Tilsett løken, hvitløken og chilien. Stek videre i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Ha i korianderstilkene og tacokrydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Vend inn de hakkede tomatene og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la tomatsausen småkoke til resten av retten er klar. Smak til med salt og pepper.
  4. Speilegg: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Knekk eggene forsiktig i pannen, og stek eggene i 5–6 minutter eller til eggehviten har stivnet.
  5. Sprø maistorillaer: Fordel maistortillaene på en rist dekket med bakepapir, og pensle dem med litt olje. Stek tortillaene i ovnen i omtrent 7 minutter.
  6. Stekte bønner: Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene i 3–4 minutter, eller til de har fått litt stekeskorpe. Finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Ta stekeplaten av platen, og smak til med limeskallet, saft fra halve limen, salt og pepper. 
  7. Servering: Del avokadoen i to, og fjern steinen. Del avokadokjøttet i skiver. Grovhakk resten av korianderen, og del resten av limen i båter. Server avokadoskivene, den grovhakkede korianderen og limebåtene til retten.