Steamed buns med krydret kylling, lettsyltet kål og chilimajones servert med bakte gulrotfries
20-30
Laktosefri

Steamed buns med krydret kylling, lettsyltet kål og chilimajones servert med bakte gulrotfries

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • salt
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper

Bakte gulrotfries med urter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
urtemiks
Urtemiks (Sulfitt)
1 pakke

Lettsyltet kål

hodekål
Hodekål
300 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
3 ss
Sukker
2 ss
Vann
2 dl
Salt
½ ts

Steamed buns

steamed buns
Steamed buns (Soya, Hvete)
1 pakke
Vann
3–4 dl

Krydret kylling

kyllinggyros
Kyllinggyros
300 g
lime
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
2–3 ss

Til servering

koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
½ stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 954 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 102 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Strimle en gulrot og ha den sammen med kålen for farge og smak. Vend inn 1–2 ss maisenna med gulrotfriesene før steking for et sprøere resultat.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.  
  2. Bakte gulrotfries med urter: Skrell gulrøttene hvis du vil, og kutt de i staver på størrelse med pommes frites (se tips). Fordel gulrotfriesene utover et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn urtemiksen og litt olje, salt og pepper. Stek gulrotfriesene i ovnen i omtrent 20 minutter.    
  3. Lettsyltet kål: Ha 3 ss eddik, 2 ss sukker, 2 dl vann og ½ ts salt i en bolle, og pisk det hele sammen til sukkeret er løst opp. Kutt kålen i tynne stimler med en mandolin eller en skarp kniv. La kålen trekke i laken frem til servering.
  4. Steamed buns: Kok opp 3–4 dl vann i en kjele, og legg i en sil. Vannet skal ikke nå opp til silen. Bruk gjerne en dampkjele, bambusdamper eller fiskekjele. Legg bunsene i silen, og dekk dem med lokk. Damp bunsene i 3–4 minutter, til de har blåst seg opp og er gjennomvarme. Legg bunsene over på en tallerken, og dekk dem med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme frem til servering. 
  5. Krydret kylling: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkjøttet i 3–4 minutter, eller til det er godt brunet. Ha over 2–3 ss soyasaus og saften fra ½ lime.     
  6. Til servering: Skyll og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter. Fyll bunsene med kålen, korianderen, kyllingkjøttet og chilimajonesen, og server gulrotfriesene og limebåtene til. Håper det smaker!