30-45
Glutenfri
Okseculotte med aspargesrisotto, stekesjy og tomat- og rødløksalat
Sous vide okseculotte er oksekjøtt kokt i vakuum over flere timer, og resultatet er mørt og smakfullt oksekjøtt som kun trenger en rask oppvarming.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- melk,
- soya
Basisvarer
- vann
- olivenolje
- smør
- soyasaus
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Aspargesrisotto
Sjalottløk
1 stk
Asparges
100 g
Risottoris
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sitron
½ stk
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
Vann
4½ dl
Okse-culotte
Culotte sous vide
300 g
Tomat- og rødløksalat
Tomat
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Olivenolje
1 ss
Stekesjy
Vann
½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 615 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 67 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grill gjerne kjøttet på grillen over direkte varme i 2–3 minutter, og la det ettersteke over indirekte varme i noen minutter før servering.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Aspargesrisotto: Skrell og finhakk sjalottløken. Brekk av de nederste trevlete delene på aspargesene, og kutt hver asparges i biter på skrå. Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og risen i omtrent 1 minutt, eller til løken er blank. Tilsett buljongen, og spe på med 4 ½ vann, litt etter litt, under omrøring. La risottoen småkoke i 15 minutter. Rør i risen av og til.
- Okseculotte: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Brun kjøttet på alle sidene. Ikke skyll pannen. Legg kjøttet over på et stekebrett med bakepapir, og stek det midt i ovnen i 5 minutter. La kjøttet hvile i 2 minutter før servering. Skjær kjøttet i skiver før servering.
- Tomat- og rødløksalat: Skyll tomaten og skrell løken. Kutt løken i tynne skiver, og tomatene i mindre terninger. Bland tomaten og løken sammen i en skål med 1 ss olivenolje. Krydre med salt og pepper.
- Stekesjy: Ha ½ dl vann i stekepannen du stekte kjøttet i, og kok opp. Pisk inn 1 ss smør og 1 ss soyasaus, og smak til med sitronsaft.
- Aspargesrisotto, fortsettelse: Ha aspargesen i risen og kok videre i 3 minutter. Riv Grana Padano-osten på et rivjern. Smak til risottoen med sitronsaft, osten, salt og pepper.
- Håper det smaker!