Pannestekt lyr med kremet fiskesaus, kokte grønnsaker og ovnsbakte poteter
15-20
Glutenfri

Pannestekt lyr med kremet fiskesaus, kokte grønnsaker og ovnsbakte poteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Kremet fiskesaus

kremet fiskesaus med sitron
Kremet fiskesaus med sitron (Fisk, Melk, Laktose)
1 pakke

Kokte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
brokkoli
Brokkoli
1 stk

Pannestekt lyr

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
375 g
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 461 kcal
  • Fett 17 g
  • Karbohydrater 38 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Strø gjerne litt finhakkede urter over grønnsakene før servering. Persille, timian eller oregano passer godt til denne retten.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter: Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 18–20 minutter.
  3. Kremet fiskesaus: Legg posen med kremet fiskesaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
  4. Kokte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i to på langs. Del brokkolien i buketter. Kok opp en kjele med lettsaltet vann og kok grønnsakene i 3–4 minutter.
  5. Pannestekt lyr: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha 1 ss smør i stekepannen, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.
  6. Vel bekomme!