15-20
Glutenfri
Pannestekt lyr med kremet fiskesaus, kokte grønnsaker og ovnsbakte poteter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte poteter
Småpoteter
300 g
Kremet fiskesaus
Kremet fiskesaus med sitron (Fisk, Melk, Laktose)
1 pakke
Kokte grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli
1 stk
Pannestekt lyr
Lyrfilet (Fisk)
375 g
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 461 kcal
- Fett 17 g
- Karbohydrater 38 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Strø gjerne litt finhakkede urter over grønnsakene før servering. Persille, timian eller oregano passer godt til denne retten.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter: Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 18–20 minutter.
- Kremet fiskesaus: Legg posen med kremet fiskesaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
- Kokte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i to på langs. Del brokkolien i buketter. Kok opp en kjele med lettsaltet vann og kok grønnsakene i 3–4 minutter.
- Pannestekt lyr: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha 1 ss smør i stekepannen, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.
- Vel bekomme!