Hjertesalatblader med soyawokket svinekjøttdeig, eplesalsa og peanøtter
15-20
Laktosefri

Hjertesalatblader med soyawokket svinekjøttdeig, eplesalsa og peanøtter

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • olje
  • pepper

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g

Hjertesalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk

Eplesalsa

grønt eple
Grønt eple
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk

Soyawokket kjøttdeig

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
kjøttdeig av svin
Kjøttdeig av svin
350 g
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke

Til servering

lime
Lime
½ stk
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 685 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 64 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ikke server nøtter til barn under tre år, da de lett kan sette nøtter i halsen.

  1. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Hjertesalat: Kutt endene av hjertesalaten. Skyll salatbladene i kaldt vann, og legg dem på et fat.
  3. Eplesalsa: Skyll og kutt eplet i små terninger. Skyll og finhakk korianderen. Bland epleterningene sammen med korianderen i en serveringsskål, og vend inn saft fra halve limen og litt salt og pepper. 
  4. Soyawokket kjøttdeig: Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Ha i løken, hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, og stek videre i 3–4 minutter. Tilsett woksausen, og kok opp.
  5. Til servering: Kutt resten av limen i båter. Fyll salatbladene med risen, kjøttet, eplesalsaen og peanøttene, og server limebåtene ved siden av. Vel bekomme!