15-20
Glutenfri
Pannestekt torskefilet med gulrotpuré, ovnsbakte poteter og brokkoli, servert med baconsmør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte grønnsaker
Brokkoli
1 stk
Småpoteter
300 g
Gulrotpuré
Gulrotpuré (Melk, Laktose)
300 g
Pannestekt torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
Baconsmør
Baconterninger
150 g
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 551 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 39 g
- Protein 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt soyasaus i baconsmøret for ekstra god smak.
- Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Del brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 7–8 minutter. Vend inn brokkolien, og stek grønnsakene i ovnen i 10–12 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
- Gulrotpuré: Legg posen med gulrotpuré i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
- Pannestekt torskefilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Baconsmør: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 3–4 minutter. Bland inn 2 ss smør når det gjenstår 1 minutt av steketiden.
- Gulrotpuré, fortsettelse: Hell gulrotpuréen over i en serveringsskål.
- God middag!