15-20
Laktosefri
Lofotens fiskeburgere med sitrusbakte søtpotetstaver og aioli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- fisk,
- hvete,
- rug,
- soya,
- selleri
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- smør
Sitrusbakte søtpotetstaver
Søtpoteter
1 stk
Sitruskrydder
1 pakke
Grønnsaker
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Fiskeburgere
Fiskeburgere (Fisk, Selleri, Sennep)
250 g
Hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Servering
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 703 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 66 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fiskeburgerne kan også stekes i ovnen. Bare legg dem på brettet sammen med søtpotetene når det gjenstår 7–8 minutter av søtpotetenes steketid.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Sitrusbakte søtpotetstaver: Skrell og kutt søtpotetene i staver. Fordel søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn sitruskrydderet, litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Grønnsaker: Kutt bunnen av hjertesalaten, og skyll salatbladene og tomaten i kaldt vann. Skrell og kutt ønsket mengde av rødløken i tynne ringer, og kutt tomaten i skiver. Fordel grønnsakene på et serveringsfat.
- Fiskeburgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskeburgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme (se tips).
- Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene på rist i ovnen i omtrent 2 minutter.
- Servering: Sett sammen fiskeburgere av hamburgerbrødene, fiskeburgerne, aiolien og grønnsakene.