Fiskekaker med kokte poteter, ovnsbakte grønnsaker og eggesalat
20-30
Glutenfri

Fiskekaker med kokte poteter, ovnsbakte grønnsaker og eggesalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Ovnsbakte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
gul løk
Gul løk
1 stk

Eggesalat

egg
Egg (Egg)
2 stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
75 g
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
gressløk
Gressløk
½ bunt

Fiskekaker

grove fiskekaker
Grove fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
480 g

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
gressløk
Gressløk
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 771 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del fiskekakene som blir til overs i tynne skiver på langs, og bruk dem som pålegg.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte. 
  4. Eggesalat: Kok eggene i omtrent 8 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann, og skrell dem.
  5. Fiskekaker: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
  6. Eggesalat, fortsettelse: Kutt eggene i grove biter. Bland eggene, lettrømmen og 1 ss av aiolien sammen i en skål. Smak til med kryddermiksen, salt, pepper og litt saft fra sitronen. Skyll og finhakk gressløken. Vend halvparten av gressløken inn i eggesalaten.
  7. Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene og resten av gressløken til retten.