20-30
Glutenfri
Fiskekaker med kokte poteter, ovnsbakte grønnsaker og eggesalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Kokte poteter
Poteter
350 g
Ovnsbakte grønnsaker
Gulrøtter
400 g
Gul løk
1 stk
Eggesalat
Egg (Egg)
2 stk
Lettrømme (Melk, Laktose)
75 g
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Sitron
½ stk
Gressløk
½ bunt
Fiskekaker
Grove fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
480 g
Tilbehør
Sitron
½ stk
Gressløk
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 771 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Del fiskekakene som blir til overs i tynne skiver på langs, og bruk dem som pålegg.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Eggesalat: Kok eggene i omtrent 8 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann, og skrell dem.
- Fiskekaker: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
- Eggesalat, fortsettelse: Kutt eggene i grove biter. Bland eggene, lettrømmen og 1 ss av aiolien sammen i en skål. Smak til med kryddermiksen, salt, pepper og litt saft fra sitronen. Skyll og finhakk gressløken. Vend halvparten av gressløken inn i eggesalaten.
- Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene og resten av gressløken til retten.