20-30
Laktosefri
Skivet kyllingfilet i sticky appelsinsaus med wokket kinakål og edamamebønner, servert med fullkornsris og koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- olje
- pepper
- salt
Fullkornsris
Fullkornsris
125 g
Skivet kyllingfilet i sticky appelsinsaus
Appelsin
1 stk
Lime
½ stk
Skivet kyllingfilet
300 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g
Wokket kinakål og edamamebønner
Delt kinakål
200 g
Rød paprika
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Tilbehør
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Kimchiristede sesamfrø (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 667 kcal
- Fett 16 g
- Karbohydrater 72 g
- Protein 57 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne inn litt finhakket koriander i risen for ekstra smak.
- Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Skivet kyllingfilet i sticky appelsinsaus: Skyll appelsinen og limen godt, og finriv appelsin- og limeskallet (kun det oransje og grønne) på et rivjern. Skjær kyllingen i mindre biter, og krydre den med pepper på begge sider. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha teriyakisausen, saften fra appelsinen, og smak til med det revne appelsin- og limeskallet. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete. Smak til med saft fra limen rett før servering.
- Wokket kinakål og edamamebønner: Kutt kålen i omtrent 1 cm tynne strimler. Skyll, rens og del paprikaen i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i oljen fra pakken med finkuttet ingefær, hvitløk og chili. Wokk kinakålen og paprikaen i 2 minutter. Tilsett omtrent halvparten fra pakken med finkuttet ingefær, hvitløk og chili og edamamebønnene, og wokk videre i 1 minutt. Krydre med salt.
- Tilbehør: Skyll og grovhakk korianderen. Del resten av limen i båter. Topp retten med korianderen og de kimchiristede sesamfrøene. Server limebåtene til retten.
- Vel bekomme!