Skivet kyllingfilet i sticky appelsinsaus med wokket kinakål og edamamebønner, servert med fullkornsris og koriander
20-30
Laktosefri

Skivet kyllingfilet i sticky appelsinsaus med wokket kinakål og edamamebønner, servert med fullkornsris og koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • pepper
  • salt

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g

Skivet kyllingfilet i sticky appelsinsaus

appelsin
Appelsin
1 stk
lime
Lime
½ stk
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g

Wokket kinakål og edamamebønner

delt kinakål
Delt kinakål
200 g
rød paprika
Rød paprika
1 stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke

Tilbehør

koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
½ stk
kimchiristede sesamfrø
Kimchiristede sesamfrø (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 667 kcal
  • Fett 16 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 57 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne inn litt finhakket koriander i risen for ekstra smak.

  1. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Skivet kyllingfilet i sticky appelsinsaus: Skyll appelsinen og limen godt, og finriv appelsin- og limeskallet (kun det oransje og grønne) på et rivjern. Skjær kyllingen i mindre biter, og krydre den med pepper på begge sider. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha teriyakisausen, saften fra appelsinen, og smak til med det revne appelsin- og limeskallet. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete. Smak til med saft fra limen rett før servering. 
  3. Wokket kinakål og edamamebønner: Kutt kålen i omtrent 1 cm tynne strimler. Skyll, rens og del paprikaen i strimler.  Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i oljen fra pakken med finkuttet ingefær, hvitløk og chili. Wokk kinakålen og paprikaen i 2 minutter. Tilsett omtrent halvparten fra pakken med finkuttet ingefær, hvitløk og chili og edamamebønnene, og wokk videre i 1 minutt. Krydre med salt.  
  4. Tilbehør: Skyll og grovhakk korianderen. Del resten av limen i båterTopp retten med korianderen og de kimchiristede sesamfrøene. Server limebåtene til retten.
  5. Vel bekomme!