Ovnsbakt torskefilet med urtepoteter, gulrotpuré, smørstekte reddiker og eple og smørsaus
30-45
Glutenfri

Ovnsbakt torskefilet med urtepoteter, gulrotpuré, smørstekte reddiker og eple og smørsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte urtepoteter

poteter
Poteter
350 g
bladpersille
Bladpersille
½–1 bunt
Smør (Melk)
½ ss

Gulrotpuré

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
lime
Lime
½ stk
Smør (Melk)
1 ss

Smørstekte reddiker og eple

reddiker
Reddiker
1 pakke
grønt eple
Grønt eple
1 stk
Smør (Melk)
1 ss

Ovnsbakt torskefilet

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
375 g

Smørsaus

smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
1 pakke

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 737 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 53 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek fisken med litt finhakket hvitløk.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Ovnsbakte urtepoteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i øvre del av ovnen i 20–25 minutter.
  3. Gulrotpuré: Skrell og kutt gulrøttene i mindre biter. Kok gulrotbitene i lettsaltet vann i omtrent 12 minutter, til de er møre. Sil av vannet, og mos gulrøttene til en puré sammen med 1 ss smør. Smak til puréen med salt, pepper og litt saft fra limen. 
  4. Smørstekte reddiker og eple: Skyll reddikene og eplet. Kutt reddikene i fire. Kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek reddikene i omtrent 3 minutter, til de har fått litt farge. Tilsett epleterningene, og stek videre i 1 minutt. Krydre med salt og pepper.   
  5. Ovnsbakt torskefilet: Legg fisken i en ildfast form og krydre den med litt salt. Stek fisken i ovnen, under potetene i 8–10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  6. Smørsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
  7. Ovnsbakte urtepoteter, fortsettelse: Skyll og grovhakk bladpersillen. Vend inn ½ ss smør og bladpersillen med potetene når de er ferdig stekt. 
  8. Tilbehør: Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.