Sesambakt laksefilet med wokket kålblanding, jasminris, sweet chili-saus og lime
15-20
Glutenfri
Laktosefri

Sesambakt laksefilet med wokket kålblanding, jasminris, sweet chili-saus og lime

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Sesambakt laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Wokket kålblanding

rødløk
Rødløk
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
delt kinakål
Delt kinakål
200 g

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 673 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne, og dryss dem over retten ved servering. Da får de en god og nøtteaktig smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Sesambakt laksefilet: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Strø over sesamfrøene, og krydre med salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
  4. Wokket kålblanding: Skrell rødløken og gulroten. Kutt rødløken, gulroten og kinakålen i strimler. Varm opp en stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulroten og kinakålen i 2–3 minutter. Smak til med salt. 
  5. Tilbehør: Kutt limen i båter, og server båtene og chilisausen til retten.