15-20
Glutenfri
Laktosefri
Sesambakt laksefilet med wokket kålblanding, jasminris, sweet chili-saus og lime
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- fisk
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Jasminris
Jasminris
125 g
Sesambakt laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Wokket kålblanding
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Delt kinakål
200 g
Tilbehør
Lime
1 stk
Sweet chili-saus
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 673 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne, og dryss dem over retten ved servering. Da får de en god og nøtteaktig smak.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Sesambakt laksefilet: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Strø over sesamfrøene, og krydre med salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Wokket kålblanding: Skrell rødløken og gulroten. Kutt rødløken, gulroten og kinakålen i strimler. Varm opp en stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulroten og kinakålen i 2–3 minutter. Smak til med salt.
- Tilbehør: Kutt limen i båter, og server båtene og chilisausen til retten.