Lime- og chilibakt laksefilet med potetpuré, teriyakismør og ovnsbakte ingefærgulrøtter med spinat
20-30

Lime- og chilibakt laksefilet med potetpuré, teriyakismør og ovnsbakte ingefærgulrøtter med spinat

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Potetpuré

poteter
Poteter
350 g
Melk (Melk)
1 dl
Smør (Melk)
1 ss

Ingefærgulrøtter med spinat

gulrøtter
Gulrøtter
3 stk
ingefær
Ingefær
1 bit
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
spinat
Spinat
50 g

Lime- og chilibakt laksefilet

lime
Lime
½ stk
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke

Teriyakismør

teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 721 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 55 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en miksmaster når du lager potetpuréen for å få den ekstra luftig.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Potetpuré: Skrell og kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Ingefærgulrøtter med spinat: Skrell gulrøttene, ingefæren og hvitløken. Kutt gulrøttene i to på langs, og så på tvers. Finhakk ønsket mengde av ingefæren og hvitløken. Fordel gulrøttene, ingefæren og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter. Skyll spinaten, og vend den inn når det gjenstår omtrent 4 minutter av steketiden.
  4. Lime- og chilibakt laksefilet: Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn spinaten. Legg laksestykkene oppå gulrøttene, og topp dem med det revne limeskallet. Krydre med chiliflakene og litt salt, og stek fisken og grønnsakene i ovnen i omtrent 12 minutter til. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.  
  5. Potetpuré, fortsettelse: Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, til potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
  6. Teriyakismør: Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Smak til med saft fra halve limen rett før servering. 
  7. God middag!