Fredagstaco med mango, tomatsalsa og guacamole
30-35

Fredagstaco med mango, tomatsalsa og guacamole

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • pepper
  • salt

Tacokjøttdeig

kjøttdeig
Kjøttdeig
350 g
three spice
Three spice
½ pakke
Vann
½ dl

Grønnsaker og tilbehør

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
mango
Mango
½–1 stk
maiskorn
Maiskorn
½–1 pakke
rødløk
Rødløk
½–1 stk
tomatsalsa
Tomatsalsa
100 g

Tortillalefser

tortillalefser
Tortillalefser (Hvete)
4 stk

Guacamole

kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
guacamole
Guacamole
1 pakke
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
75–150 g
lime
Lime
½–1 stk
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1110 kcal
  • Fett 53 g
  • Karbohydrater 106 g
  • Protein 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Taco kan varieres i det uendelige. Prøv deg frem med ulike grønnsaker, frukter og sauser du har liggende.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Tacokjøttdeig: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Bland inn tacokrydderet og ½ dl vann, og la det hele småkoke til krydderet har kokt inn i kjøttet.
  3. Grønnsaker og tilbehør: Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og kutt dem i strimler. Skrell og kutt mangoen i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Sil laken av maisen. Ha grønnsakene i hver sin serveringsskål.
  4. Tortillalefser: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 10 minutter.
  5. Guacamole: Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen guacamolen og rømmen i en skål, og smak til med hvitløken, saft fra limen, salt, pepper og ønsket mengde av chiliflakene.
  6. Tilbehør: Server tomatsalsaen til retten.