Barbecueburgere med ost, chilimajones og grillede søtpotetbiter
20-30
Laktosefri

Barbecueburgere med ost, chilimajones og grillede søtpotetbiter

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Grillede søtpotetbiter

søtpotet
Søtpotet
1 stk
Olje
1 ss

Tilbehør

ruccola
Ruccola
50 g
tomat
Tomat
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½–1 pakke

Hamburgere og hamburgerbrød

homestyleburgere
Homestyleburgere
2 stk
barbecuesaus
Barbecuesaus
1 pakke
Norvegia
Norvegia (Melk)
30 g
grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1129 kcal
  • Fett 63 g
  • Karbohydrater 94 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dårlig vær? Varm opp stekeovnen til 210 grader. Stek søtpotetbitene i ovnen i omtrent 20 minutter. Varm brøden i ovnen, og stek burgerne i en steke- eller grillpanne i litt olje på høy varme i 2–3 minutter på hver side.

  1. Varm opp grillen. Hvis du bruker en kullgrill, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm.
  2. Grillede søtpotetbiterSkyll og kutt søtpoteten i store biter. Bland sammen søtpotetbitene, 1 ss olje, litt salt og pepper i en bolle. Grill søtpotetbitene under lokk, over den indirekte varmen i omtrent 20 minutter, til de er gjennomstekte. Snu på søtpotetbitene et par ganger i løpet av tilberedningstiden.  
  3. Tilbehør: Skyll ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i tynne skiver. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Ha grønnsakene på et serveringsfat, og chilimajonesen i en serveringsskål.
  4. Hamburgere og hamburgerbrød: Pensle burgerne med litt olje, og grill dem over den direkte varmen i 2–3 minutter på hver side. Pensle dem med barbecuesausen, og fordel osten på hamburgerne. Varm hamburgerbrødene over den indirekte varmen i 2–3 minutter før servering.  
  5. Servering: Sett sammen burgere av hamburgerbrødene, hamburgerne, ruccolaen, tomaten og rødløken. Server søtpotetbitene og chilimajonesen til retten.