Søtpotet- og gulrotsuppe med grønnkålchips og nanbrød
20-30
Laktosefri

Søtpotet- og gulrotsuppe med grønnkålchips og nanbrød

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Søtpotet- og gulrotsuppe

søtpotet
Søtpotet
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvite bønner
Hvite bønner
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
kokosmelk
Kokosmelk
165 ml
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Vann
4 dl

Grønnkålchips

grønnkål
Grønnkål
100 g

Nanbrød

nanbrød
Nanbrød (Hvete)
1 pakke

Tilbehør

bladpersille
Bladpersille
1 bunt
lime
Lime
½ stk
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
40 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 947 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 119 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pensle gjerne nanbrødene med litt smør, og gni dem med et knust hvitløksfedd før servering for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Søtpotet- og gulrotsuppe: Skrell og kutt søtpoteten og gulrøttene i terninger. Skrell og finhakk løken. Sil laken av de hvite bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
  3. Søtpotet- og gulrotsuppe, fortsettelse: Varm opp en stor kjele til middels varme og ha i litt olje. Stek søtpotet- og gulroterningene, løken og ingefærblandingen i 3–4 minutter, eller til grønnsakene har fått litt farge. Tilsett de hvite bønnene, kokosmelken, grønnsaksbuljongen og omtrent 4 dl vann. La det hele småkoke under lokk i 15–18 minutter, eller til grønnsakene er myke. Ta platen av varmen, og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Ha litt mer vann i suppen hvis den blir for tykk. Smak til suppen med litt salt, pepper og saften fra halve limen. 
  4. Grønnkålchips: Vend grønnkålen i litt olje, salt og pepper og fordel bladene utover et stekebrett med bakepapir. Stek grønnkålen i ovnen i omtrent 7 minutter. Vend om på den underveis. 
  5. Nanbrød: Tilbered nanbrødene som anvist på pakken.
  6. Tilbehør: Skyll, tørk og finhakk persillen. Topp suppen med persillen og peanøttene. Del resten av limen i båter, og server båtene til retten.