20-30
Nektarinsalat med fetaost, avokado og myntevinaigrette, servert med nystekte multibrød
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya
Basisvarer
- olivenolje
- sukker/honning
- salt
- pepper
Couscous
Couscous (Hvete)
62 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Marinert rødløk
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Chiliflak
½–1 pakke
Nektarinsalat
Hjertesalat
1 stk
Nektarin
1 stk
Avokado
1 stk
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Myntevinaigrette
Mynte
1 bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
½ dl
Sukker/honning
1 ts
Rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 867 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 86 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis været tillater det, kan avokadoen, nektarinene og hjertesalaten deles i to, og grilles på snittflatene før de deles i skiver og blandes i salaten. Multibrødene kan også varmes på grillen.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader.
- Couscous: Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet. Kok edamamebønnene med couscousen de omtrent 2 siste minuttene av koketiden. La couscousen avkjøles før den skal blandes inn i salaten.
- Marinert rødløk: Skrell løken og del den i tynne strimler. Ha løken i en skål, og vend inn saften fra halve limen og ønsket mengde chiliflak.
- Nektarinsalat: Kutt bunnen av hjertesalaten. Skyll, tørk og del salatbladene i grove biter. Skyll og del nektarinen i båter. Del avokadoen i to og fjern steinen. Skrell og del avokadoen i skiver.
- Myntevinaigrette: Skyll, tørk og finhakk mynten. Bland sammen mynten, ½ dl olivenolje og saften fra halve limen. Kjør myntevinaigretten glatt med en stavmikser eller i en blender, og smak til med 1 ts sukker eller honning, salt og pepper.
- Rustikke multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
- Nektarinsalat, fortsettelse: Vend den ferdigkokte couscousen og den marinerte rødløken inn i nektarinsalaten, og smuldre fetaosten over. Topp salaten med myntevinaigretten, og server multibrødene til retten.