Nektarinsalat med fetaost, avokado og myntevinaigrette, servert med nystekte multibrød
20-30

Nektarinsalat med fetaost, avokado og myntevinaigrette, servert med nystekte multibrød

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olivenolje
  • sukker/honning
  • salt
  • pepper

Couscous

couscous
Couscous (Hvete)
62 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke

Marinert rødløk

rødløk
Rødløk
½ stk
lime
Lime
½ stk
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke

Nektarinsalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
nektarin
Nektarin
1 stk
avokado
Avokado
1 stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g

Myntevinaigrette

mynte
Mynte
1 bunt
lime
Lime
½ stk
Olivenolje
½ dl
Sukker/honning
1 ts

Rustikke multibrød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 867 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 86 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis været tillater det, kan avokadoen, nektarinene og hjertesalaten deles i to, og grilles på snittflatene før de deles i skiver og blandes i salaten. Multibrødene kan også varmes på grillen.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
  2. Couscous: Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet. Kok edamamebønnene med couscousen de omtrent 2 siste minuttene av koketiden. La couscousen avkjøles før den skal blandes inn i salaten.
  3. Marinert rødløk: Skrell løken og del den i tynne strimler. Ha løken i en skål, og vend inn saften fra halve limen og ønsket mengde chiliflak. 
  4. Nektarinsalat: Kutt bunnen av hjertesalaten. Skyll, tørk og del salatbladene i grove biter. Skyll og del nektarinen i båter. Del avokadoen i to og fjern steinen. Skrell og del avokadoen i skiver.
  5. Myntevinaigrette: Skyll, tørk og finhakk mynten. Bland sammen mynten, ½ dl olivenolje og saften fra halve limen. Kjør myntevinaigretten glatt med en stavmikser eller i en blender, og smak til med 1 ts sukker eller honning, salt og pepper.
  6. Rustikke multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
  7. Nektarinsalat, fortsettelse: Vend den ferdigkokte couscousen og den marinerte rødløken inn i nektarinsalaten, og smuldre fetaosten over. Topp salaten med myntevinaigretten, og server multibrødene til retten.