Ovnsbakt lyrfilet i rød curry med gulrotpuré, soyabakte potetskiver og hvitløkswokket kinakål
20-30
Glutenfri
Laktosefri

Ovnsbakt lyrfilet i rød curry med gulrotpuré, soyabakte potetskiver og hvitløkswokket kinakål

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
  • olje
  • salt

Soyabakte potetskiver

poteter
Poteter
350 g
Soyasaus (Soya)
2–3 ss

Gulrotpuré

gulrøtter
Gulrøtter
400 g

Ovnsbakt lyrfilet "red curry"

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
375 g
rød currypaste
Rød currypaste
2 ss
Smør (Melk)
2 ts

Hvitløkswokket kinakål

kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
delt kinakål
Delt kinakål
200 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 412 kcal
  • Fett 5 g
  • Karbohydrater 54 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker kan fisken stekes i omtrent 2 minutter på hver side i olje i en stekepanne. Currypasten og smøret smeltes i en liten kjele og serveres til retten som saus.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Soyabakte potetskiver: Skyll potetene og kutt de i centimetertykke skiver. Fordel potetskivene utover et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek potetene i ovnen i 15 minutter.   
  3. Gulrotpuré: Skrell og kutt gulrøttene i mindre biter. Ha gulrotbitene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok gulrotbitene i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  4. Ovnsbakt lyrfilet i rød curry: Ta stekebrettet med potetene ut av ovnen, og ha over 2–3 ss soyasaus og litt pepper. Legg fisken oppå potetene og fordel 2 ts smør og ønsket mengde rød currypaste på fiskestykkene. Sett brettet inn i ovnen og stek videre i omtrent 10 minutter, eller til potene er møre og fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  5. Hvitløkswokket kinakål: Skrell og finhakk hvitløken. Kutt kinakålen i strimler. Varm opp en wok eller stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kinakålen og hvitløken i omtrent 2 minutter, og krydre med litt salt. 
  6. Gulrotpuré, fortsettelse: Sil vannet av gulrøttene, og mos dem sammen til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.     
  7. Bruk sjyen fra stekebrettet til potetene og fisken som saus til retten. Håper det smaker!