20-30
Glutenfri
Laktosefri
Ovnsbakt lyrfilet i rød curry med gulrotpuré, soyabakte potetskiver og hvitløkswokket kinakål
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
- olje
- salt
Soyabakte potetskiver
Poteter
350 g
Soyasaus (Soya)
2–3 ss
Gulrotpuré
Gulrøtter
400 g
Ovnsbakt lyrfilet "red curry"
Lyrfilet (Fisk)
375 g
Rød currypaste
2 ss
Smør (Melk)
2 ts
Hvitløkswokket kinakål
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Delt kinakål
200 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 412 kcal
- Fett 5 g
- Karbohydrater 54 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker kan fisken stekes i omtrent 2 minutter på hver side i olje i en stekepanne. Currypasten og smøret smeltes i en liten kjele og serveres til retten som saus.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Soyabakte potetskiver: Skyll potetene og kutt de i centimetertykke skiver. Fordel potetskivene utover et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek potetene i ovnen i 15 minutter.
- Gulrotpuré: Skrell og kutt gulrøttene i mindre biter. Ha gulrotbitene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok gulrotbitene i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakt lyrfilet i rød curry: Ta stekebrettet med potetene ut av ovnen, og ha over 2–3 ss soyasaus og litt pepper. Legg fisken oppå potetene og fordel 2 ts smør og ønsket mengde rød currypaste på fiskestykkene. Sett brettet inn i ovnen og stek videre i omtrent 10 minutter, eller til potene er møre og fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Hvitløkswokket kinakål: Skrell og finhakk hvitløken. Kutt kinakålen i strimler. Varm opp en wok eller stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kinakålen og hvitløken i omtrent 2 minutter, og krydre med litt salt.
- Gulrotpuré, fortsettelse: Sil vannet av gulrøttene, og mos dem sammen til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Bruk sjyen fra stekebrettet til potetene og fisken som saus til retten. Håper det smaker!