20-30
Laktosefri
Lakse-kushiyaki med asiatisk agurksalat, epleris og chilimajones
Kushiyaki er det de kaller grillet mat på spyd i Japan. Prøv gjerne denne digge retten med grillet laksefilet glasert med soya- og ingefærsaus.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- vann
- sukker
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Epleris
Jasminris
125 g
Grønt eple
1 stk
Asiatisk agurksalat
Lime
1 stk
Agurk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Vann
1 ss
Sukker
1 ss
Lakse-kushiyaki
Laksefilet (Fisk)
300 g
Grillspyd
1 pakke
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Tilbehør
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 813 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 73 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kushiyaki tilberedes tradisjonelt over grillkull, og det kan du også gjøre. Forbered tilbehøret på kjøkkenet, og ta med alt ut i hagen eller på balkongen. Maten grilles raskt over direkte varme, og er ferdig på 2–3 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Epleris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Asiatisk agurksalat: Klem limen mot kjøkkenbenken. Del limen i to, og press saften over i en serveringsskål. Ha i 1 ss vann og 1 ss sukker, og visp det sammen til sukkeret er løst opp. Krydre med salt og pepper. Skyll agurken og reddikene i kaldt vann. Kutt agurken i lange, tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Kutt reddikene i skiver. Vend agurken og reddikene i limemarinaden, og la salaten stå fremme til servering.
- Lakse-kushiyaki: Del laksestykkene i to på langs, og tre bitene på grillspydene. Legg laksespydene på et stekebrett med bakepapir, og fordel soya- og ingefærsausen på fiskestykkene. Stek laksespydene øverst i ovnen i 4–5 minutter.
- Tilbehør: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i et lite minutt, til de er gylne. Legg frøene over på et lite fat.
- Epleris, fortsettelse: Skyll eplet, og kutt det i små terninger. Bland eplet med den ferdigkokte risen.
- Anrett laksen med risen og salaten. Server chilimajonesen og sesamfrøene til retten. God middag!