Lakse-kushiyaki med asiatisk agurksalat, epleris og chilimajones
20-30
Laktosefri

Lakse-kushiyaki med asiatisk agurksalat, epleris og chilimajones

Kushiyaki er det de kaller grillet mat på spyd i Japan. Prøv gjerne denne digge retten med grillet laksefilet glasert med soya- og ingefærsaus.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Epleris

jasminris
Jasminris
125 g
grønt eple
Grønt eple
1 stk

Asiatisk agurksalat

lime
Lime
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
reddiker
Reddiker
1 bunt
Vann
1 ss
Sukker
1 ss

Lakse-kushiyaki

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g
grillspyd
Grillspyd
1 pakke
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke

Tilbehør

sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 813 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kushiyaki tilberedes tradisjonelt over grillkull, og det kan du også gjøre. Forbered tilbehøret på kjøkkenet, og ta med alt ut i hagen eller på balkongen. Maten grilles raskt over direkte varme, og er ferdig på 2–3 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Epleris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Asiatisk agurksalat: Klem limen mot kjøkkenbenken. Del limen i to, og press saften over i en serveringsskål. Ha i 1 ss vann og 1 ss sukker, og visp det sammen til sukkeret er løst opp. Krydre med salt og pepper. Skyll agurken og reddikene i kaldt vann. Kutt agurken i lange, tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Kutt reddikene i skiver. Vend agurken og reddikene i limemarinaden, og la salaten stå fremme til servering.  
  4. Lakse-kushiyaki: Del laksestykkene i to på langs, og tre bitene på grillspydene. Legg laksespydene på et stekebrett med bakepapir, og fordel soya- og ingefærsausen på fiskestykkene. Stek laksespydene øverst i ovnen i 4–5 minutter.    
  5. Tilbehør: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i et lite minutt, til de er gylne. Legg frøene over på et lite fat.  
  6. Epleris, fortsettelse: Skyll eplet, og kutt det i små terninger. Bland eplet med den ferdigkokte risen. 
  7. Anrett laksen med risen og salaten. Server chilimajonesen og sesamfrøene til retten. God middag!