Bun cha med soyaglaserte kjøttboller, risnudler, friske grønnsaker og sesam- og chilidressing
30-40
Laktosefri

Bun cha med soyaglaserte kjøttboller, risnudler, friske grønnsaker og sesam- og chilidressing

Bun cha er en tradisjonell vietnamesisk nudelsalat med saftige svinekjøttboller. Her får du den med syltet rødløk og en sursøt chilidressing.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • olje

Soyaglaserte kjøttboller

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
kjøttdeig av svin
Kjøttdeig av svin
300 g
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Salt
¼ ts

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
½ stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
3 ss

Grønnsaker

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
bønnespirer
Bønnespirer
1 pakke

Risnudler

risnudler
Risnudler
1 pakke

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
sesam- og chilisaus
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
½ pakke
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 900 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 118 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ønsker mer smak på gulroten, kan du ha den i syltelaken med løken. Du kan også servere chilidressingen varm.

  1. Soyaglaserte kjøttboller: Skrell og finhakk hvitløken. Bland kjøttdeigen, hvitløken, 1 ss av soya- og ingefærsausen og ¼ ts salt i en bolle. Rull deigen til små kjøttboller. 
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og ha løken i en bolle. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 3 ss vann i en kjele, og hell laken over løken. La løken trekke i laken i omtrent 10 minutter.
  3. Grønnsaker: Kutt bunnen av hjertesalaten. Skyll og kutt salaten i grove biter. Skrell og kutt gulroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern (se tips). Ha bønnespirene i en serveringsskål.
  4. Risnudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken. 
  5. Soyaglaserte kjøttboller, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Tilsett resten av soya- og ingefærsausen, og stek videre i 1–2 minutter, til kjøttbollene er glaserte i sausen. 
  6. Tilbehør: Del limen i to. Bland sesam- og chilisausen, sweet chili-sausen og litt av saften fra limen i en serveringsskål. Kutt resten av limen i båter. Server chilidressingen og limebåtene til retten, og topp med de hakkede peanøttene.