Sitronpanerte svineschnitzler og potetpuré
servert med kryddersmør med erter og løkNy oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- olje
- pepper
- plastfolie (kan sløyfes)
- salt
- smør
Poteter
350 g
Melk
1½ dl
Smør
1 ss
Egg
1 stk
Sitron
½ stk
Panering
1 pakke
Mager svinekam i skiver
300 g
Hvetemel
1 dl
Gul løk
½ stk
Kryddersmør
½ pakke
Grønne erter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 768 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Knekk egget i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Ha omtrent 1 dl hvetemel i en annen skål. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Ha paneringen på en tallerken, og bland inn sitronskallet.
Ha litt plastfolie rundt hver av svineskivene, og bruk en kjevle til å banke kjøttet litt flatere. Krydre med litt salt og pepper. Vend kjøttet først i hvetemelet, så i egget, og til slutt i sitronpaneringen. La schnitzlene ligge på en tallerken i 2–3 minutter før de skal stekes.
Skrell og finhakk løken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i 1 ss av kryddersmøret. Stek løken i smøret i 1–2 minutter, til den er blank. Tilsett ertene og resten av kryddersmøret, og la det hele stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 2–3 minutter på hver side, eller til paneringen er sprø og kjøttet er gjennomstekt.
Hell vannet av potetene når de er gjennomkokte, og ha dem tilbake i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–1½ dl melk, litt og litt mens du rører, til potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med litt salt rett før servering.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!