Pulled pork-sliders
med eple- og rødkålslaw, syltet rødløk, ovnsbakte potetfries og aioliNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Mørkokt svinebog
300 g
Rødløk
1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
4 ss
Vann
2 dl
Grønt eple
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Lett urtedressing
75 g
Grove hamburgerbrød
2 stk
Aioli
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 901 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 92 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilbered gjerne kjøttet ute på grillen. Pakk det inn i aluminiumsfolie, og varm sliderbrødene ved siden av kjøttet for ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i staver. Fordel friesene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Legg kjøttet i en ildfast form. Stek friesene og kjøttet i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte og kjøttet gjennomvarmt.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 2 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Skyll eplet, og kutt det i tynne strimler, eller grovriv det på et rivjern. Ha eplet, rødkålen og halve pakken med urtedressingen i en bolle, og bland godt. Krydre med salt og pepper.
Varm sliderbrødene i ovnen i 3–4 minutter.
Riv kjøttet i mindre stykker med to gafler.
Fyll sliderbrødene med eple- og rødkålslawen, kjøttet og den syltede rødløken. Server friesene og aiolien til.
Vel bekomme!