Fiskegrateng
med karristekte gulrøtter og blomkål, servert med løksmørNy oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Fiskegrateng
650 g
Panering
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Blomkål
1 stk
Karri
1 pakke
Smør
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
Smør
3 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 755 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 71 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Istedenfor å koke og steke gulrøttene, kan du servere dem som en råkostsalat. Grovriv gulrøttene på et rivjern, ha dem i en serveringsskål, og smak til med eddik, salt og pepper.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Strø over paneringen, og stek fiskegratengen midt i ovnen i 15–18 minutter.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Del blomkålen i små buketter. Kok gulrøttene og blomkålbukettene i lettsaltet vann i 2–3 minutter, til de er møre. Hell grønnsakene over i et dørslag. Smelt 1 ss smør i kjelen, og bland inn karrien. Ha grønnsakene tilbake i kjelen, og bland det hele godt sammen. Smak til med salt og pepper.
Skrell og finhakk sjalottløken. Smelt 3 ss smør i en liten kjele, og kok det i 2–3 minutter, til det er gyllent og lukter av nøtter. Ha i løken og soyasausen, og trekk løksmøret vekk fra varmen.
Vel bekomme!