Fiskegrateng med karristekte gulrøtter og blomkål, servert med løksmør

Fiskegrateng

med karristekte gulrøtter og blomkål, servert med løksmør
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Fiskegrateng
650 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Panering
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Blomkål
1 stk
Karri
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Sjalottløk
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Smør
3 ss
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
755 kcal
Fett:
36 g
Karbohydrater:
71 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Istedenfor å koke og steke gulrøttene, kan du servere dem som en råkostsalat. Grovriv gulrøttene på et rivjern, ha dem i en serveringsskål, og smak til med eddik, salt og pepper.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft. 
Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Strø over paneringen, og stek fiskegratengen midt i ovnen i 15–18 minutter.
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Del blomkålen i små buketter. Kok gulrøttene og blomkålbukettene i lettsaltet vann i 2–3 minutter, til de er møre. Hell grønnsakene over i et dørslag. Smelt 1 ss smør i kjelen, og bland inn karrien. Ha grønnsakene tilbake i kjelen, og bland det hele godt sammen. Smak til med salt og pepper.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Smelt 3 ss smør i en liten kjele, og kok det i 2–3 minutter, til det er gyllent og lukter av nøtter. Ha i løken og soyasausen, og trekk løksmøret vekk fra varmen. 
Vel bekomme!