Laktosefri
Pad thai med kyllingfilet, eggenudler og bønnespirer
toppet med hakkede peanøtter og koriander4.14 (1770)
Under 20 min
11 Ingredienser
Pad thai er Thailands nasjonalrett og består av nudler, egg og grønnsaker wokket sammen. Her får du den med saftig kylling og søt chilisaus.
Pad thai er Thailands nasjonalrett og består av nudler, egg og grønnsaker wokket sammen. Her får du den med saftig kylling og søt chilisaus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Eggenudler
125 g
Gulrøtter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Skivet kyllingfilet
200 g
Egg
2 stk
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Søt chilisaus
1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Lime
1 stk
Koriander
½–1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 692 kcal
- Fett: 17 g
- Karbohydrater: 84 g
- Protein: 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Unngå å servere nøtter til barn under 3 år, da de lett kan sette dem i halsen.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skjær kyllingen i mindre biter.
Varm opp en stor wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels høy varme. Knekk eggene i stekepannen, og rør dem sammen med kyllingen i 1–2 minutter, til det begynner å ligne på eggerøre. Tilsett gulrøttene, løken, de kokte nudlene, soya- og ingefærsausen og den søte chilisausen. Varm opp, og bland alt godt sammen og smak til med salt. Skru av varmen, og vend inn bønnespirene.
Skyll og kutt limen i båter. Skyll og grovhakk korianderen. Strø korianderen og de hakkede peanøttene over pad thaien ved servering, og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!