Grove karbonader i soppsaus
med brokkoli og rustikk potetmos med timianNy oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
 - Hvete·
 - Melk·
 - Soya
 
Basisvarer:
- Olje
 - pepper
 - salt
 - smør
 
Potetmos
500 g
Gul løk
1 stk
Smør
½ ss
Aromasopp
100 g
Grove karbonader m/løk 
360 g
Soppsaus
1 pakke
Brokkoli
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 844 kcal
 - Fett:
 - 49 g
 - Karbohydrater:
 - 63 g
 - Protein:
 - 36 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også gratinere potetmosen i ovnen i 10–15 minutter på 220 grader.
 Legg posen med potetmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar (se tips).
 Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 4–5 minutter, til den er gyllen. Tilsett ½ ss smør det siste minuttet av steketiden, og smak til med salt og pepper.
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Varm opp en ny stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek soppen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Ha soppen over på en tallerken. Ha litt ny olje i pannen, og stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Tilsett soppsausen og den stekte soppen, og gi det hele et raskt oppkok.
 Kok opp lettsaltet vann i en liten kjele. Del brokkoliene i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kok brokkolien i 2–3 minutter.
Vel bekomme!
