Laksefilet med kokte poteter og ovnsbakte grønnsaker, servert med teriyakismørsaus
15-20
Laktosefri

Laksefilet med kokte poteter og ovnsbakte grønnsaker, servert med teriyakismørsaus

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Kokte poteter

delikatessepoteter
Delikatessepoteter
300 g

Ovnsbakt laks og grønnsaker

wokmiks m/grønnkål
Wokmiks m/grønnkål
300 g
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g

Teriyakismørsaus

teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 663 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 47 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til teriyakisausen med litt lime eller sitron.

  1. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
  2. Kokte poteter: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Ovnsbakt laks og grønnsaker: Fordel wokmiksen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel fiskestykkene i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Stek grønnsakene øverst i ovnen, og laksen under grønnsakene i 8–10 minutter, eller til fisken har en svakt mørkerosa kjerne.
  4. Teriyakismørsaus: Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen (se tips). Hold sausen varm frem til servering.
  5. God middag!