Indisk butter chicken- og kikertgryte med purreris og spinat- og granateplesalat
Laktosefri
Glutenfri

Indisk butter chicken- og kikertgryte

med purreris og spinat- og granateplesalat
4.29 (104)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Basmatiris
135 g
Purre
½ stk
Smør
½ ss
(Melk)
Kikerter
1 pakke
Purre
½ stk
Sitron
1 stk
Skivet kyllingfilet
200 g
Butter chicken-paste
½ glass
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1 dl
Koriander
1 bunt
Granateple
1 stk
Spinat
100 g
Olivenolje
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
752 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
85 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Snitt purren på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i tynne skiver. Skyll sitronen godt, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skyll spinaten i kaldt vann.
 Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i et par minutter, til den har fått en gyllen farge på alle sider. Tilsett den hvite delen av purren, og stek videre i ett minuttt (den grønne delen skal brukes i purrerisen). Ha i kikertene, butter chicken-pasten, kokosmelken og 1 dl vann, og la det hele koke på lav varme i omtrent 5 minutter. Smak til med salt, pepper og revet sitronskall. Vend inn halvparten av spinaten rett før servering. 
 Skyll og grovhakk korianderen. Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene, og ha dem i en skål. Kutt sitronen i to og press saften over granateplefrøene. Tilsett 1 ss olivenolje, litt salt og pepper, resten av spinaten og korianderen. 
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i ½ ss smør. Stek purren (det grønne) i omtrent 1 minutt og vend den inn i risen. 
Vel bekomme!