Indisk butter chicken med basmatiris og kachumbersalat, servert med krydret yoghurt
15-20
Glutenfri

Indisk butter chicken med basmatiris og kachumbersalat, servert med krydret yoghurt

Du finner denne populære retten på de aller fleste indiske menyer. Her får du er en rask versjon med krydret salat og frisk yoghurtdressing.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Ris

basmatiris
Basmatiris
135 g

Kachumbersalat

rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk
garam masala
Garam masala
1 pakke
Sukker
½ ts

Butter chicken

kyllinglårfilet
Kyllinglårfilet
350 g
rødløk
Rødløk
½ stk
butter chicken-paste
Butter chicken-paste
1 glass
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
1 dl

Krydret yoghurt

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 838 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 78 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hold gjerne igjen litt tomat, agurk og rødløk og vend det inn med yoghurten for å lage en raita.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Kachumbersalat: Skrell og grovhakk hele rødløken. Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Bland sammen halvparten av løken, saften fra limen og ½ ts sukker i en skål. La det stå og trekke i 5 minutter, før du har i tomaten, agurken og korianderen (se tips). Smak til med garam masala-krydderet og litt salt.
  3. Butter chicken: Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Ha i resten av løken det siste minuttet av steketiden. Krydre med salt og pepper. Tilsett ønsket mengde av butter chicken-pasten og 1 dl vann, og la det hele småkoke i omtrent 1 minutt. Vend inn crème fraîchen, og la sausen småkoke i 2–3 minutter til. Smak til med salt og sukker. 
  4. Krydret yoghurt: Ha yoghurten i en skål, og smak til med persilladen.