Saftige karbonader
med stekt løk, tyttebærglasert eple, soppsaus og potetskiver med grønnkålNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
 - Hvete·
 - Melk·
 - Soya
 
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
 - olje
 - pepper
 - salt
 - smør
 
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Brokkolistilker og grønnkål
200 g
Gul løk
1 stk
Grove karbonader m/løk 
360 g
Smør
1 ss
Rødt eple
½ stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Soppsaus
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 774 kcal
 - Fett:
 - 41 g
 - Karbohydrater:
 - 71 g
 - Protein:
 - 31 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist gjerne hele pepperkorn i en tørr stekepanne på middels varme i 4–5 minutter. Dette gjør pepperen mildere på smak. Knus pepperkornene, og smak til sausen med dem.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i omtrent 20 minutter.  
 Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løkskivene i omtrent 3 minutter, eller til de er myke og lett brunet. Krydre med salt og pepper, og ha løken i en serveringskål.  
 Ha 1 ss smør i stekepannen fra forrige punkt, og stek karbonadene på middels høy varme i omtrent 2 minutter på hver side. Ha karbonadene på stekebrettet med potetene. Ha grønnkål- og brokkoliblandingen på toppen, og stek det hele videre i ovnen omtrent 5 minutter, til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.  
 Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek epleterningene i 30 sekunder, og vend inn tyttebærene.  
 Ha sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med pepper. 
Vel bekomme!
