Sitruskrydret svinefilet med smørstekt blomkål og eple, potetmos og brun saus
15-20

Sitruskrydret svinefilet med smørstekt blomkål og eple, potetmos og brun saus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Sitruskrydret svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Potetmos og brun saus

potetmos
Potetmos (Melk, Laktose)
500 g
brun saus
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Smørstekte grønnsaker

spinat
Spinat
50 g
rødt eple
Rødt eple
½–1 stk
blomkål
Blomkål
½–1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 627 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 49 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet, og stek svinekjøttet til det har 62–64 grader i kjernetemperatur, og la det hvile til temperaturen ligger på 65–68. Da har kjøttet en fin rosa kjerne.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Sitruskrydret svinefilet: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, til det er gyllent. Ha 1 ss smør og ønsket mengde av sitruskrydderet i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs sitrussmøret over kjøttet. Ha kjøttet og sjyen over i en ildfast form, og stek det midt i ovnen i 12–14 minutter (se tips). 
  3. Potetmos og brun saus: Legg posene med potetmos og brun saus i en kjele med vann. Kok opp, og la dem småkoke i 10–12 minutter, eller til resten av retten er klar.
  4. Smørstekt blomkål og eple: Skyll spinaten og eplet. Del blomkålen i buketter, og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek blomkålen i 4–5 minutter, til den er gyllen og mør. Smak til med salt og pepper. Tilsett spinaten og epleterningene, og stek det hele i 1–2 minutter, til spinaten så vidt har falt sammen.
  5. Servering: Skjær kjøttet i skiver før servering.