Butter chickpeas med spinat- og sitrussalat, basmatiris og korianderyoghurt
20-30
Glutenfri
Vegetar

Butter chickpeas med spinat- og sitrussalat, basmatiris og korianderyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Ris

basmatiris
Basmatiris
135 g

Butter chickpeas

kikerter
Kikerter
1 pakke
spinat
Spinat
50 g
blomkål
Blomkål
½ stk
butter chicken-paste
Butter chicken-paste
1 glass
hakkede tomater
Hakkede tomater
½ boks
matfløte
Matfløte (Melk, Laktose)
150 g

Koriander- og limeyoghurt

koriander
Koriander
½ bunt
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
lime
Lime
½ stk

Spinat- og sitrussalat

spinat
Spinat
50 g
appelsin
Appelsin
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 695 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 95 g
  • Protein 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Butter chickpeas: Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll spinaten i kaldt vann. Kutt blomkålen i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i 2–3 minutter, til den har en gyllen stekeskorpe. Ha i butter chicken-pasten og stek det videre i ett minutt. Vend inn de hakkede tomatene og la det småkoke i 3–4 minutter. Vend inn halvparten av spinaten, matfløten og kikertene, og kok opp. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter, til blomkålen er mør. 
  3. Koriander- og limeyoghurt: Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha yoghurten i en serveringsskål, og vend inn halvparten av korianderen. Skyll og tørk limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Smak til yoghurten med limeskallet og saft fra halve limen, litt salt og pepper.
  4. Spinat- og sitrussalat: Ha resten av spinaten i en skål. Skrell appelsinen, og del den i terninger eller fileter. Bland appelsinen og spinaten med resten av korianderen, og smak til med saften fra resten av limen, litt olivenolje, salt og pepper.
  5. God middag!