Krydderstekt svinefilet med grønne bønner og sopp, syltet rødløk og bearnéssaus
Glutenfri

Krydderstekt svinefilet med grønne bønner og sopp, syltet rødløk og bearnéssaus

4.28 (135)
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Filetstykke av svin
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
1 pakke
(Sennep)
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Grønne bønner
150 g
Sjampinjong
100 g
Smør
1 ss
(Melk)
Bearnéssaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 669 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 61 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også skjære kjøttet i omtrent 1 cm tykke skiver, krydre det med kryddermiksen, og pannesteke kjøttet i olje og smør på middels høy varme i 1–2 minutter på hver side.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Kutt potetene i litt grove biter. Fordel potetene utover en ildfast form med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend på potetene halvveis inn i steketiden. 
 Snitt fettranden på kjøttet, og gni inn kjøttet med kryddermiksen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Brun kjøttet på alle sider.
Ha kjøttet over i formen med potetene når det gjenstår omtrent 18 minutter av potetenes steketid. Stek kjøttet ferdig med potetene, eller til det har en kjernetemperatur på 65 grader. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.      
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering. 
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt endene av de grønne bønnene, og del dem i to. Børst soppen fri for jord, og del den i to. Kok bønnene i 2–3 minutter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek soppen i omtrent 3 minutter, til den er godt stekt. Sil vannet av bønnene, og bland dem med soppen. Krydre med salt og pepper.   
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
God middag!