20-30
Glutenfri
Soppgryte med mørkokt svinenakke, grønnkål, timian og potetmos
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- smør
- melk
- vann
- salt
- pepper
- olje
Potetmos
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1–2 dl
Soppgryte med mørkokt svinenakke
Aromasopp
200 g
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Gulrøtter
400 g
Strimlet grønnkål
100 g
Mørkokt svinenakke
350 g
Timian
½–1 bunt
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Oksebuljong
½–1 pakke
Steinsoppulver
1 pakke
Vann
2 dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 874 kcal
- Fett 50 g
- Karbohydrater 59 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne 1–2 dl rød- eller hvitvin i soppgryten etter timianbladene er tilsatt, og kok den ned til halvparten av mengden, før du har i kjøttet og resten av ingrediensene.
- Potetmos: Skyll eller skrell potetene om ønskelig, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Soppgryte med mørkokt svinenakke: Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Skjær kjøttet i terninger, og ta vare på kraften i posen.
- Soppgryte med mørkokt svinenakke, fortsettelse: Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen, løken og hvitløken i 3–4 minutter, eller til soppen og løken er gyllen. Ha i gulrøttene, og stek videre i omtrent 2 minutter. Dra timianbladene av stilkene med to fingre, og ha dem i kjelen. Vend inn kjøttet, kraften fra posen, crème fraîchen, oksebuljongen, steinsoppulveret, og spe på med omtrent 2 dl vann, til soppgryten har ønsket tykkelse. La soppgryten småkoke i omtrent 8 minutter, eller til gulrøttene er møre og kjøttet er gjennomvarmt. Bland grønnkålen inn i soppgryten, og la den småkoke videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper før servering.
- Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Vel bekomme!