Brokkolipai med karamellisert løk og fetaost, servert med salat og urtedressing
30-40

Brokkolipai med karamellisert løk og fetaost, servert med salat og urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Brokkolipai

paideig
Paideig (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
gul løk
Gul løk
1 stk
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
100 g
egg
Egg (Egg)
4 stk
brokkoli
Brokkoli
1 stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
2 dl

Salat

tobladssalat
Tobladssalat
50 g

Tilbehør

lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1076 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 130 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pairestene smaker utmerket til lunsj dagen etter.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Paibunn: Kjevle ut paideigen til den er omtrent ½ cm tykk. Legg paideigen i en smurt paiform som måler 24–30 cm i diameter. Bruk hendene til å trykke deigen utover og opp langs kantene, slik at deigen henger litt over kantene. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paideigen nederst i ovnen i omtrent 10 minutter. Skru ned varmen på ovnen til 200 grader når du tar paibunnen ut av ovnen.
  3. Karamellisert løk: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 4–5 minutter, eller til den er karamellisert. Krydre med litt salt underveis i steketiden. Stek den strimlede grønnkålen sammen med løken de siste 3 minuttene av steketiden. 
  4. Eggeblanding: Visp sammen eggene og 2 dl melk i en skål. Krydre med litt salt og pepper. 
  5. Brokkolipai: Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fyll paibunnen med løken, grønnkålen og brokkolien. Smuldre over fetaosten, og hell over eggeblandingen. Stek brokkolipaien i ovnen i 20–25 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet. 
  6. Salat: Skyll salaten, og ha den over i en salatbolle. Vend inn litt olivenolje, og smak til med salt og pepper. 
  7. Tilbehør: Server urtedressingen til retten.
  8. Vel bekomme!