30-40
Brokkolipai med karamellisert løk og fetaost, servert med salat og urtedressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Brokkolipai
Paideig (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Gul løk
1 stk
Strimlet grønnkål
100 g
Egg (Egg)
4 stk
Brokkoli
1 stk
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Lettmelk (Melk, Laktose)
2 dl
Salat
Tobladssalat
50 g
Tilbehør
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1076 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 130 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pairestene smaker utmerket til lunsj dagen etter.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Paibunn: Kjevle ut paideigen til den er omtrent ½ cm tykk. Legg paideigen i en smurt paiform som måler 24–30 cm i diameter. Bruk hendene til å trykke deigen utover og opp langs kantene, slik at deigen henger litt over kantene. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paideigen nederst i ovnen i omtrent 10 minutter. Skru ned varmen på ovnen til 200 grader når du tar paibunnen ut av ovnen.
- Karamellisert løk: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 4–5 minutter, eller til den er karamellisert. Krydre med litt salt underveis i steketiden. Stek den strimlede grønnkålen sammen med løken de siste 3 minuttene av steketiden.
- Eggeblanding: Visp sammen eggene og 2 dl melk i en skål. Krydre med litt salt og pepper.
- Brokkolipai: Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fyll paibunnen med løken, grønnkålen og brokkolien. Smuldre over fetaosten, og hell over eggeblandingen. Stek brokkolipaien i ovnen i 20–25 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet.
- Salat: Skyll salaten, og ha den over i en salatbolle. Vend inn litt olivenolje, og smak til med salt og pepper.
- Tilbehør: Server urtedressingen til retten.
- Vel bekomme!