Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Tomatbulgur
Tomatpuré
½ pakke
Bulgur (Hvete)
125 g
Vann
2½ dl
Smør (Melk)
½ ss
Tyrkisk yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Bakte grønnsaker
Rød paprika
1 stk
Squash
1 stk
Adana-kebab
Chorizodeig
300 g
Tilbehør
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 615 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 45 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Form kjøttdeigen på grillspyd og grill de og grønnsakene ute hvis været tillater.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Bakte grønnsaker: Skyll paprikaen og squashen. Rens paprikaen, og kutt den i 8 strimler på langs. Kutt squashen i skiver. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir og ha over litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i 15–20 minutter.
- Tomatbulgur: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Tilsett 1 ss tomatpuré, og stek i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.
- Tyrkisk yoghurt: Ha yoghurten i en liten bolle, og krydre med det tyrkiske krydderet og litt salt.
- Adana-kebab: Form chorizodeigen til lange, flate kebaber. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.
- Tilbehør: Skyll og tørk ruccolaen, og topp retten med den ved servering.