Svinemedaljonger med sellerirotpuré og ovnsbakte poteter, grønnkål og eple, servert med peppersaus
35-45
Glutenfri

Svinemedaljonger med sellerirotpuré og ovnsbakte poteter, grønnkål og eple, servert med peppersaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte poteter med grønnkål og eple

poteter
Poteter
350 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rødt eple
Rødt eple
1 stk
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
50 g

Sellerirotpuré

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
Smør (Melk)
½ ss
Melk (Melk)
½ dl

Svinemedaljonger

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g

Peppersaus

peppersaus
Peppersaus (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 566 kcal
  • Fett 17 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også kutte selleriroten i biter og steke den i ovnen med potetene.

  1. Sett stekeovnen på 220 grader. 
  2. Ovnsbakte poteter med grønnkål og eple: Skyll og kutt potetene i fire jevnstore biter. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene og hvitløken midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
  3. Ovnsbakte poteter med grønnkål og eple, fortsettelse: Kutt eplet i fire, og deretter i tynne båter. Bland eplebåtene og grønnkålen med potetene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
  4. Sellerirotpuré: Skrell og kutt selleriroten i jevnstore biter. Kok selleriroten i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til den er gjennomkokt. Sil vannet av selleriroten, og ha den tilbake i kjelen. Kjør selleriroten og ½ ss smør til en puré med en stavmikser. Spe på med ½ dl melk, litt etter litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  5. Svinemedaljonger: Skjær kjøttet i 4 jevnstore stykker, og press hvert stykke forsiktig sammen.Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i 3 minutter før servering. 
  6. Peppersaus: Ha peppersausen i stekepannen du stekte kjøttet i, og kok opp på middels varme under omrøring. Ta pannen av varmen.
  7. God middag!