Glutenfri
Fiskeboller i hvit saus
med kokte poteter, råkostsalat med appelsin og sprøstekt pepperoni4.24 (157)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
 - Fisk·
 - Melk
 
Basisvarer:
- Olje
 - salt
 - sukker
 
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
300 g
Appelsin
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
½–1 ts
Fiskeboller i hvit saus
700 g
Pepperoni
80 g
Sitron
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 857 kcal
 - Fett:
 - 41 g
 - Karbohydrater:
 - 82 g
 - Protein:
 - 40 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til den hvite sausen med litt karri.
 Kok potetene i lettsaltet vann i 18–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skrell og grovriv ønsket mengde av gulrøttene på et rivjern. Skrell og kutt appelsinen i små terninger. Bland gulrøttene og appelsinen sammen i en serveringsskål. Vend inn ½–1 ts sukker, og smak til med saft fra halve sitronen.
 Varm opp fiskebollene og den hvite sausen i en kjele på middels høy varme. Rør om innimellom så det ikke svir seg. La det småkoke i 8–10 minutter, eller til fiskebollene er gjennomvarme.
 Kutt pepperonien i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonistrimlene i 3–5 minutter, til de er gylne og sprø. 
 Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!
