Filetstykke av svin med tomatbulgur, smørstekt squash og hvitløksdressing

Filetstykke av svin med tomatbulgur

smørstekt squash og hvitløksdressing
3.96 (82)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Bulgur
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sukker
½ ts
Vann
2½ dl
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Filetstykke av svin
300 g
Squash
½ stk
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
528 kcal
Fett:
14 g
Karbohydrater:
50 g
Protein:
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer om du har, og stek svinekjøttet til det har 62–64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 65–68 (rosa kjerne) 68–70 grader (gjennomstekt).

Varm opp stekeovnen til 220 grader over- og undervarme.
 Skrell og grovhakk løken. Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger. 
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side (se tips). Ha det over i en ildfast form, og stek det videre i ovnen i omtrent 15 minutter. Legg kjøttet over på et skjærebrett, la det hvile i omtrent 8 minutter før det skjæres i skiver. 
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og paprikaen i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Vend inn tomatpuréen, bulguren og ½ ts sukker, og stek videre i 1 minutt. Vend inn grønnsaksbuljongen og 2½ dl vann, og rør til tomatpuréen er oppløst. Ha lokk på kjelen, og la bulguren småkoke på lav varme i 8–10 minutter. Rør om et par ganger underveis.
 Ha yoghurten i en serveringsskål, og smak til med persilladen, salt og pepper. 
 Skyll og kutt squashen i to på langs, og deretter i tynne skiver. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje og 1 ss smør. Stek squashen i omtrent 3 minutter under omrøring, og krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!