Filetstykke av svin med tomatbulgur
smørstekt squash og hvitløksdressing3.96 (82)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Bulgur
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sukker
½ ts
Vann
2½ dl
Yoghurt naturell
150 g
Persillade
1 pakke
Filetstykke av svin
300 g
Squash
½ stk
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 528 kcal
- Fett:
- 14 g
- Karbohydrater:
- 50 g
- Protein:
- 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer om du har, og stek svinekjøttet til det har 62–64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 65–68 (rosa kjerne) 68–70 grader (gjennomstekt).
Varm opp stekeovnen til 220 grader over- og undervarme.
Skrell og grovhakk løken. Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side (se tips). Ha det over i en ildfast form, og stek det videre i ovnen i omtrent 15 minutter. Legg kjøttet over på et skjærebrett, la det hvile i omtrent 8 minutter før det skjæres i skiver.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og paprikaen i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Vend inn tomatpuréen, bulguren og ½ ts sukker, og stek videre i 1 minutt. Vend inn grønnsaksbuljongen og 2½ dl vann, og rør til tomatpuréen er oppløst. Ha lokk på kjelen, og la bulguren småkoke på lav varme i 8–10 minutter. Rør om et par ganger underveis.
Ha yoghurten i en serveringsskål, og smak til med persilladen, salt og pepper.
Skyll og kutt squashen i to på langs, og deretter i tynne skiver. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje og 1 ss smør. Stek squashen i omtrent 3 minutter under omrøring, og krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!