Salsicciaburgere med tomatkompott og ruccola, servert med potetbåter og aioli
30-45
Laktosefri

Salsicciaburgere med tomatkompott og ruccola, servert med potetbåter og aioli

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte potetbåter

poteter
Poteter
350 g

Salsicciaburgere

salsicciadeig
Salsicciadeig
300 g

Tomatkompott

gul løk
Gul løk
½–1 stk
tomat
Tomat
1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Sukker
1 ts

Hamburgerbrød

grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk

Tilbehør

ruccola
Ruccola
50 g
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1076 kcal
  • Fett 70 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis været tillater, kan du gjerne grille burgerne ute. Grill burgerne over direkte varme i 2–3 minutter, og legg dem deretter over på indirekte varme sammen med burgerbrødene i noen minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte potetbåter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte. 
  3. Salsicciaburgere: Form salsicciadeigen til to burgere. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 2–3 minutter på hver side, til de har fått en jevn stekeskorpe. Ha burgerne over på stekebrettet sammen med potetene i ovnen når det gjenstår omtrent 5 minutter av potetenes steketid. Vent med å vaske stekepannen, den skal brukes igjen i neste steg. 
  4. Tomatkompott: Skrell og finhakk ønsket mengde av løken. Skyll og kutt tomaten i grove biter. Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken og tomaten 3–4 minutter til det blir litt mykt. Tilsett 1 ts sukker og balsamicovinaigretten, og stek videre i 2–3 minutter, eller til væsken har kokt litt inn i grønnsakene. Smak til med salt og pepper.
  5. Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
  6. Ruccolasalat: Skyll salaten i kaldt vann, og tørk den lett.
  7. Servering: Fyll hamburgerbrødene med salsicciaburgerne, halvparten av aiolien, salaten og tomatkompotten. Server resten av aiolien som dipp til potetbåtene.