20-30
Glutenfri
Vegetar
Krydderstekte kikerter og brokkoli, servert med mangosalsa, kokosris, chutney og yoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- cashewnøtter,
- peanøtter,
- melk
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
- olivenolje
- olje
Kokosris med limezest
Kokoskrem
1 pakke
Basmatiris
125 g
Limeskall
2 ts
Koriander
½ bunt
Vann
2½ dl
Mangosalsa
Mango
½ stk
Vårløk
½ pakke
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Krydderstekte kikerter og brokkoli
Brokkoli
½ stk
Kikerter
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Nøttemiks (Peanøtter, Cashewnøtter)
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Tilbehør
Lime
½ stk
Mangochutney
1 glass
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 917 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 115 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne inn litt av den hakkede korianderen i yoghurten.
- Kokosris med limezest: Ha kokoskremen, 2½ dl vann og litt salt i en kjele, og kok opp. Tilsett risen når kokosvannet koker, og rør om. Sett lokk på kjelen, og la risen koke på lav varme i omtrent 10 minutter. Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern.
- Mangosalsa: Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll vårløken og korianderen. Kutt vårløken i tynne skiver og grovhakk korianderen. Bland sammen mangoen, halvparten av vårløken og halvparten av korianderen, og smak til med litt olivenolje, saften fra halve limen, litt salt og pepper.
- Krydderstekte kikerter og brokkoli: Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og del stilken i skiver. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien og kikertene i 2–3 minutter, eller til de har fått litt farge. Vend inn garam masala-krydderet, og stek videre i omtrent et minutt, eller til krydderet slipper god aroma. Smak til med salt og pepper mot slutten av steketiden, og vend inn nøttemiksen og resten av vårløken.
- Kokosris med limezest, fortsettelse: Smak til den ferdigkokte risen med det finrevne limeskallet og resten av korianderen.
- Tilbehør: Del resten av limen i båter, og server limebåtene, mangochutneyen og yoghurten til retten.