Frijoles refritos med pico de gallo, crispy mais og syltet rødløk
20-30
Glutenfri
Vegetar

Frijoles refritos med pico de gallo, crispy mais og syltet rødløk

Frijoles refritos er en meksikansk bønnegryte, og sammen med en frisk salsa og sprø mais er dette en populær middagsrett.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • rødvinseddik
  • vann
  • olivenolje
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker

Ovnsbakt mais

mais
Mais
1 pakke

Frijoles refritos

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
three spice
Three spice
1 pakke
Rødvinseddik
1 ss
Vann
1 dl

Pico de gallo

koriander
Koriander
½ bunt
tomater
Tomater
2 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
lime
Lime
½ stk

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
tortillachips
Tortillachips
1 pakke
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
½–1 pakke
koriander
Koriander
½ bunt

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Sukker
3 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 634 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt mais: Sil laken av maisen. Fordel den utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olivenolje og salt. Stek maisen midt i ovnen i 18–20 minutter, til den er sprø.
  3. Frijoles refritos: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter. Tilsett bønnene, three spice krydderet, 1 ss rødvinseddik, 1 dl vann og litt salt. Kok opp, og la det hele småkoke i 10–12 minutter. Kjør blandingen til en grov mos med en stavmikser eller en stekespade.
  4. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
  5. Pico de gallo: Skyll, tørk og finhakk korianderen. Skyll og kutt tomatene i små biter. Skrell sjalottløken, og finhakk den og chilien. Bland sammen halvparten av korianderen, alle tomatene, sjalottløken og chilien i en serveringsskål. Smak til med salt, saften fra halve limen og litt olivenolje. 
  6. Tilbehør: Del resten av limen i båter, og server limebåtene, tortillachipsene, rømmen, resten av korianderen og den syltede rødløken til retten.