20-30
Glutenfri
Vegetar
Frijoles refritos med pico de gallo, tortillachips, crispy mais og syltet rødløk
Frijoles refritos er en meksikansk bønnegryte, og sammen med en frisk salsa og sprø mais er dette en populær middagsrett.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- rødvinseddik
- vann
- olivenolje
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
Ovnsbakt mais
Mais
1 pakke
Frijoles refritos
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Tacokrydder
1 pakke
Rødvinseddik
1 ss
Vann
1 dl
Pico de gallo
Koriander
½ bunt
Tomater
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
½ stk
Tilbehør
Lime
½ stk
Små tortillachips
1 pakke
Lettrømme (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Koriander
½ bunt
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Sukker
3 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 634 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Ovnsbakt mais: Sil laken av maisen. Fordel den utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olivenolje og salt. Stek maisen midt i ovnen i 18–20 minutter, til den er sprø.
- Frijoles refritos: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter. Tilsett bønnene, tacokrydderet, 1 ss rødvinseddik, 1 dl vann og litt salt. Kok opp, og la det hele småkoke i 10–12 minutter. Kjør blandingen til en grov mos med en stavmikser eller en stekespade.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Pico de gallo: Skyll, tørk og finhakk korianderen. Skyll og kutt tomatene i små biter. Skrell sjalottløken, og finhakk den og chilien. Bland sammen halvparten av korianderen, alle tomatene, sjalottløken og chilien i en serveringsskål. Smak til med salt, saften fra halve limen og litt olivenolje.
- Tilbehør: Del resten av limen i båter, og server limebåtene, tortillachipsene, rømmen, resten av korianderen og den syltede rødløken til retten.