Kyllingbryst med sprøtt skinn og persillebakte grønnsaker, servert med steinsoppsaus
20-30
Glutenfri

Kyllingbryst med sprøtt skinn og persillebakte grønnsaker, servert med steinsoppsaus

Saftig kyllingbryst og persillebakte grønnsaker smaker fortreffelig med steinsoppsausen av hvitvin, steinsopp og fløte.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Persillebakte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
blomkål
Blomkål
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt

Ovnsbakt kyllingbryst

kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
420 g
Vann
½ dl

Steinsoppsaus

steinsoppsaus
Steinsoppsaus (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 648 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 23 g
  • Protein 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pensle kyllingbrystene med litt honning før du steker dem i ovnen. Den søte honningen gir kyllingen en nydelig sødme og en gyllen farge.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Persillebakte grønnsaker: Skyll og kutt gulrøttene i staver. Kutt blomkålen i små buketter. Skrell og kutt løken i tynne båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter. Skyll og finhakk ønsket mengde av persillen, og bland den med grønnsakene før servering.
  3. Ovnsbakt kyllingbrystSkrell og finhakk hvitløken. Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter, snu den, og stek den i 2 minutter på den andre siden. Legg kyllingen med skinnsiden opp i en ildfast form, og fordel hvitløken oppå. Sørg for at stekepannen ikke er så varm, hell ½ dl vann forsiktig i stekepannen, og kok opp under omrøring. Ha kraften fra stekepannen i den ildfaste formen med kyllingen. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt. La kyllingen hvile i et par minutter før du skjærer den i skiver. Ta vare på stekesjyen. 
  4. Steinsoppsaus: Ha sausen i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Bland stekesjyen fra kyllingen med sausen.
  5. Vel bekomme!